preskoči na sadržaj

Katolička osnovna škola Virovitica

Novosti

Obavijest za roditelje

Autor: Mario Večerić, 28. 6. 2018. 12:33

Poštovani roditelji!

Svjedodžbe možete podići u školi u petak, 29. lipnja 2018. u 08,30 sati. Ukoliko je netko spriječen iste može podići u srijedu, 22. kolovoza 2018. u 09,00 sati.

 

 


 [više]

Misa Zahvalnica za kraj Školske godine

Autor: Mario Večerić, 14. 6. 2018. 15:35

Predzadnji dan nastavne godine u četvrtak, 14. lipnja u Virovitičkoj crkvi sv. Roka učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Virovitici i Katoličke Klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici sudjelovali su na svetoj misi zahvalnici. Euharistijsko slavlje predvodio je duhovnik škola vlč. Ljubiša Krmar u koncelebraciji Maria Večerića ravnatelja Katoličke osnovne škole. Na početku euharstijskog slavlja predslavitelj je rekao da ovom svetom misom želimo zahvaliti Bogu za još jednu školsku godinu te sve ono lijepo što se dogodilo u školi tijekom protekle školske godine. Podsjetio je sve prisutne da se naše blago nalazi u Gospodinu Isusu koji je da svoj život za naše grijehe. Prigodnu homiliju održao je ravnatelj osnovne škole Mario Večerić, a pjevanje su predvodili udruženi zborovi dviju škola.


 [više]

Obavijest za roditelje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mario Večerić, 8. 6. 2018. 18:41

Poštovani roditelji!

Odlukom Grada Virovitice učenici od prvog do četvrtog razreda dobit će besplatne udžbenike za Školsku godinu 2018./2019. U prozoru "Popis udžbenika" nalazi se popis radnih bilježnica koje je potrebno kupiti do početka sljedeće Školske godine. Ukoliko kliknete lijevim klikom miša na "više" isti popis će se pojaviti u pdf obliku.


 [više]

Izlet učenika u Otrovanec

Autor: Mario Večerić, 1. 6. 2018. 12:15

U utorak, 29. svibnja 2018. učenici prvog i drugog razreda naše škole uputili su se na poludnevni školski izlet na seosko imanje „Zlatni klas Otrovanec“ u pratnji svojih učiteljica i pedagoginje. Po dolasku, domaćin nam je poželio dobrodošlicu i rekao ponešto o povijesti imanja, a zatim smo doručkovali. Učenici su upoznali zanimanje kovača, jahali na konjima uz pomoć stručnih osoba, igrali razne sportske igre i uživali istražujući sadržaje imanja. Nakon ručka, prošetali smo imanjem do obližnjeg jezerca i Hlapićeve kućice koju su učenici s posebnim zanimanjem razgledali. Puni dojmova i obogaćeni novim iskustvom, u popodnevnim satima krenuli smo kući.  


 [više]

Priredbom obilježen prvi Dan škole

Autor: Mario Večerić, 24. 5. 2018. 17:12

Učenici Katoličke osnovne škole u Virovitici, zajedno sa svojim učiteljicama i vjeroučiteljem, priredili su u srijedu, 23. svibnja 2018. godine u Kazalištu Virovitica, svečani program za svoje roditelje, djedove i bake te prijatelje, a sve to prigodom Dana škole i njezina zaštitnika sv. Ivana Pavla II..  Priredba je započela s dvije pjesme koje je otpjevao školski zbor pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Irene Maras. 


 [više]

Posjet djelatnika Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Autor: Mario Večerić, 24. 5. 2018. 15:04

Prigodom proslave Dana Katoličke osnovne škole u Virovitici našu školu su posjetili djelatnici Katoličke osnovne škole u Šibeniku predvođeni ravnateljicom s. Mandicom Starčević. Gosti su u srijedu, 23. svibnja sudjelovali na priredbi koju su pripremili učenici zajedno sa svojim učiteljicama te su u večernjim satima razgledali grad Viroviticu. U četvrtak, 24. svibnja posjetili su Biskupijsko Marijansko svetište u Voćinu gdje su sudjelovali na euharistijskom slavlju koje je predvodio ravnatelj Mario Večerić. Potom su razgledali svetište i uputili se u Viroviticu gdje su posjetili crkvu sv. Roka. Ispunjeni zajedništvom i novim poznanstvima s djelatnicima naše škole gosti su se uputili prema Šibeniku.

  


 [više]

Dan Katoličke osnovne škole u Virovitici

Autor: Mario Večerić, 23. 5. 2018. 12:24

U petak, 18. svibnja učenici i djelatnici zajedno s roditeljima učenika proslavili su Dan Katoličke osnovne škole u Virovitici i njezina zaštitnika sv. Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije čiji zemaljski rođendan slavimo toga dana. Toga dana svi zajedno sudjelovali su na euharistijskom slavlju u crkvi sv. Roka u Virovitici kojeg je predvodio vlč. Pavle Filipović župnik iz Suhopolja. Pjevanje na svetoj misi predvodio je školski zbor. Po završetku euharistijskog slavlja ravnatelj je svim sudionicima Odgojno – obrazovnog projekta čestitao Dan škole i zahvalio svima na trudu za sve što je do sada učinjeno za Školu. Nakon svete mise učenici i učiteljice su sudjelovali na školskim sportskim igrama u tri kategorije: graničar, kružić – križić i utrkivanje s loptom.


 [više]

Započela proslava Dana škole

Autor: Mario Večerić, 9. 5. 2018. 10:22

U srijedu, 08. svibnja u prostorima Katoličke osnovne škole u Virovitici  održane su radionice za učenike i njihove roditelje, braću i sestre. Tim događajem započela je proslava Dana Katoličke osnovne škole u Virovitici koji se slavi 18. svibnja 2018. na dan zemaljskog rođenja njezina zaštitnika sv. Ivana Pavla II.Pod vodstvom učiteljica, vjeroučitelja i stručnih suradnika oko dvjesto sudionika prošlo je tri radionice glazbenog, rekreativnog i kreativnog sadržaja. Kroz zajedničko druženje, sudionici su se imali prilike međusobno upoznati, ali prije svega i dobro zabaviti. Proslava Dana škole nastavlja se 18. svibnja svetom misom u crkvi sv. Roka u Virovitici u 09,00 sati za roditelje, učenike i djelatnike te sportskim igrama za učenike na školskom igralištu. U srijedu 23. svibnja u 18.00 sati u Kazalištu Virovitica je priredba koju će za svoje roditelje i sve goste prikazati učenici naše škole.


 [više]

Trajna formacija djelatnika Katoličkih škola

Autor: Mario Večerić, 17. 4. 2018. 09:48

Pod temom “Odgojna dimenzija u katoličkoj školi” održan je 14. travnja godišnji susret trajne formacije učitelja i djelatnika katoličkih škola u Hrvatskoj. Susret je održan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u organizaciji Nacionalnog ureda HBK za katoličke škole, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Hrvatskim katoličkim sveučilištem. Na početku susreta predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole Ivica Žuljević pozdravio je dr. Antuna Škvorčevića, požeškog biskupa i predsjednika Vijeća HBK za katolički odgoj i obrazovanje, zatim prof. dr. sc. Željka Tanjića, rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta, mr.sc. Gordanu Barudžija, višu savjetnicu za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje, te sve prisutne ravnatelje, učitelje, nastavnike i djelatnike. Potom je prisutne pozdravio rektor Sveučilišta dr. Tanjić, te im ukratko predstavio rad Sveučilišta i prostore te pozvao ravnatelje na suradnju.


 [više]

Suradnja s Centrom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju se nastavlja

Autor: Mario Večerić, 13. 4. 2018. 15:10

Suradnja s Centrom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Virovitici se nastavlja pa su tako učenici 2. razreda u srijedu, 11. travnja 2018. s učiteljicama Violetom Drvenkar, Ana-Marijom Brođanac i učiteljicom pripravnicom Josipom Burušić posjetili svoje prijatelje u Centru za odgoj i obrazovanje. Drugi je susret započeo pjesmom i igrom pozdravljanja na različitim jezicima, a potom je uslijedila likovna radionica na kojoj su učenici izrađivali vjetrenjače. Najzanimljivija bila im je igra s izrađenim vjetrenjačama na školskom dvorištu. Susret je protekao u ugodnom i prijateljskom ozračju. Zahvaljujemo učenicima iz Centra i njihovim učiteljicama na gostoprimstvu i radujemo se sljedećem zajedničkom druženju.

Tekst: Josipa Burušić, učiteljica pripravnica


 [više]

Plesna skupina svojim nastupom sudjelovala u humanitarnom programu

Autor: Mario Večerić, 16. 3. 2018. 14:22

Plesna skupina naše škole pod vodstvom učiteljice Ana - Marije Brodjanac sudjelovala je na humanitarnom programu "Uskrs u svakom domu" kojeg organiziraju Župa svetog Roka, PU Virovitičko - podravska i Gradska uprava Virovirtica. Kao i svake godine, događanje privuče mnoštvo gledatelja koji su uz žestoko navijanje za svoje favorite imali prilike uživati i u glazbeno-plesnom programu. Pored zbora naše škole u programu su još sudjelovali  i mališani iz Zbora glazbene igraonice „Jan Vlašimsky, Zbor Katoličke klasične gimnazije u Virovitici, Gradska glazba Virovitica s mažoretkinjama, KUC Virovitica, Nina Rajnović i Klara Volenik te poznati Kvartet Artes. Gost večeri bio je poznati glazbenik Miroslav Škoro koji je publiku počastio nekim od svojih najpoznatijih hitova u pratnji Suhopoljskih tamburaša. Zhvaljujemo se fra Rozi i organizatorima turnira, kao i koordinatoru i voditelju programa gospodinu Trpimir Markotiću koji su nam dali priliku da sudjelujemo u jednoj prekrasnoj humanitarnoj akciji.


 [više]

Predstavnik "Renovabisa" u našoj školi

Autor: Mario Večerić, 1. 3. 2018. 13:44

U srijedu, 28. veljače našu je školu posjetio dr Jörg Basten, predstavnik Renovabisa koji je u pratnji požeškog biskupa Antuna Škvorčevića obišao prostore Katoličke osnovne škole i katoličke gimnazije u Virovitici gdje su ih dočekali ravnatelji Mario Večerić i Mario Voronjecki. Renovabis je organizacija koja podupire pastoralne, socijalne i društvene projekte u zemljama  Srednje i Istočne Europe. Svrha ove organizacije je jačanje Crkve u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi. Cilj pohoda dr. Bastena je projekt izgradnje novih prostora i sportske dvorane dviju katoličkih škola u Virovitici.


 [više]

Obratite se i vjerujte Evanđelju

Autor: Mario Večerić, 14. 2. 2018. 14:32

Na Čistu srijedu – Pepelnicu, 14. veljače učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Virovitici i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici sudjelovali su na euharistijskom slavlju u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici. Euharistijsko slavlje predvodio vlč. Mario Večerić ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici dok je prigodnu homiliju uputio vlč. Ljubiša Krmar, duhovnik i vjeroučitelj u Katoličkoj Klasičnoj gimnaziji.


 [više]

Oživljeni likovi Pipi duge čarape i Snjeguljice

Autor: Mario Večerić, 8. 2. 2018. 11:06

U srijedu, 7. veljače 2018., povodom obilježavanja maškara,  učenike 3. razreda Katoličke osnovne škole posjetile su knjižničarke Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, Mirjana Kotromanović i Anja Krmpotić. Knjižničarka Mirjana predstavila se kao Pipi Duga Čarapa te je učenicima na zanimljiv način ispričala priču o toj nestašnoj i zanimljivoj djevojčici. Knjižničarka Anja je za kraj pročitala priču u 1. licu o Snjeguljici te na taj način osvježila učenicima sjećanje na tu zanimljivu bajku. Učenici su s pažnjom i zanimanjem slušali i na kraju imali pregršt pitanja za naše gošće koje su se jako dobro snašle. 


 [više]

Božićni blagoslov Katoličkih škola u Virovitici

Autor: Mario Večerić, 19. 1. 2018. 13:55

Početak drugog dijela školske godine katoličke škole obilježavaju zajedničkim blagoslovom svih učenika i djelatnika škole kao i prostora u kojem se boravi i radi. Ove godine blagoslov katoličkih škola u Virovitici predvodio je vjeroučitelj gimnazijalaca vlč. Ljubiša Krmar uz prisustvo duhovnika Katoličke klasične gimnazije u Virovitici vlč. Ivana Certića. U svojem kratkom obraćanju učenicima vlč. Ljubiša je prisutnima posvijestio vrijednost i značenje blagoslova posebno u trenucima rada, ali i mogućih poteškoća. Početak drugog dijela školske godine uz blagoslov može biti i prilika za nove odluke i početak u kojem možemo još više napredovati u stjecanju znanja, ali i popraviti sve ono što smo možda zapustili u prvom dijelu školske godine. Uz božji blagoslov te živu prisutnost Isusa Kriata u našoj svakodnevici možemo stvarati pozitivne promjene u svojoj okolini. Blagoslov je završen uz pjevanje prekrasnih božićnih pjesama koje je predvodio ravnatelj Katoličke osnovne škole vlč. Marijo Večerić, a koje su učenici obiju škola radosno pjevajući popratili.


 [više]

Susret djelatnika Katoličkih škola Požeške biskupije

Autor: Mario Večerić, 19. 1. 2018. 13:41

U subotu 13. siječnja u Maloj dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi održao se redoviti zimski formacijsko-duhovni susret svih djelatnika katoličkih škola u Požeškoj biskupiji. Djelatnike iz pet katoličkih škola predvođene svojim ravnateljima na čelu s Predstojnikom ureda za katoličke škole Požeške biskupije preč. Ivicom Žuljevićem svojim je dolaskom počastio osnivač škola, požeški biskup mons. Antun Škvorčević, a središnji dio susreta bilo je predavanje prof. dr. sc. Dijane Vican, rektorice Sveučilišta u Zadru i predsjednica Povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja. Nakon kratke molitve predstojnik Žuljević je pozdravio prisutne, upoznao ih s programom susreta te zamolio biskupa da se obrati nazočnima.


 [više]

Sedam velikih mitova o Katoličkoj Crkvi

Autor: Mario Večerić, 19. 1. 2018. 13:37

U sklopu trajne formacije djelatnika katoličkih škola u Virovitici, 12. siječnja 2018. godine u prostorima Katoličke klasične gimnazije održano je predavanje na temu „Sedam velikih mitova o Katoličkoj crkvi“. Predavanje i raspravu na temu vodio je vlč. Marijan Pavelić Povjerenik za medije i Povjerenik za duhovna zvanja Požeške biskupije. U svojem intrigantnom izlaganju vlč. Marijan je obradio sedam velikih mitova o kojima se priča, polemizira, nabacuje i provocira u ozračju u kojem se može naći svaki vjernik katolik. U takvim situacijama često ostanemo zatečeni, a ponekad začuđeni i nespremni za pozitivnu reakciju prema sugovornicima. Izlaganje je započeto mitom o odnosu Crkve i znanosti, a zatim se osvrnuo na svima nama poznate mitove: Crkve koja se protivi čovjekovoj slobodi i sreći, Crkvi koja mrzi žene, Crkvi koja je protiv ljubavi (kontracepciji), Crkvi koja mrzi homoseksualce, Crkvi koja se protivi istospolnom braku i Crkvi čiji su svećenici zbog celibata podložni napasti seksualnog zlostavljanja. Nakon izlaganja u vedrom i nadahnutom ozračju pokrenuta je i kraća rasprava o navedenim mitovima koja je završila i širenjem teme na govor o materijalnom bogatstvu Crkve, tajnovitosti Vatikanskih arhiva i katoličkom elitizmu koje se često spominje u govoru o Katoličkoj crkvi. Svima nama je ovo bila prilika za produbljivanje i ponavljanje već stečenog znanja kao i nadopunjavanje znanja najnovijim znanstvenim i statističkimi činjenicama koje mogu biti korisne u susretu s mladima (učenicima) i općenito s ljudima naše okoline.Zahvaljujemo vlč. Marijanu Paveliću na vremenu, znanju i iskustvu koje je s nama podijelio i nadamo se da ćemo uskoro ponovno zajedno produbljivati znanja o našoj Crkvi i vjeri općenito.


 [više]

Božićna priredba naših učenika

Autor: Mario Večerić, 12. 1. 2018. 12:15

U Gradskom kazalištu u Virovitici, 20. prosinca održan je predbožićni program učenika Katoličke osnovne škole u tom gradu. Uz roditelje i druge uzvanike programu je nazočio i požeški biskup Antun Škvorčević, te Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za Katoličke škole. Učenici predvođeni učiteljicama i vjeroučiteljem pripremili su bogat program koji se sastojao od pjesama u izvedbi školskog zbora, recitacija učenika prvog razreda i recitatorske skupine, plesne točke ritmičke skupine, te predstave koju je prikazala školska dramska skupina. 


 [više]

Adventska duhovna obnova za djelatnike

Autor: Mario Večerić, 20. 12. 2017. 13:14

U prostorima Katoličke osnovne škole u Virovitici u utorak, 19. prosinca održana je adventska duhovna obnova za djelatnike Katoličke osnovne škole u Virovitici i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici. Na početku prisutnima je ravnate Katoličke osnovne škole Mario Večerić predstavio fra Gorana Malenicu, voditelja duhovne obnove. Program je nastavljen razmatranjem fra Gorana na temelju Riječi Božje iz knjige proroka Izajije. Uslijedila je potom sveta ispovijed i euharistijsko klanjanje koje je također predvodio fra Goran Malenica.


 [više]

Predstava u Gradskoj knjižnici

Autor: Mario Večerić, 14. 12. 2017. 10:25

U sklopu manifestacije Prosinac u gradu, učenici naše škole, u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici, gledali su predstavu Tigiji i zamka duha Pohlepića. Predstavu je, prema istoimenoj priči, dramatizirala i režirala djelatnica gradske knjižnice i voditeljica dramske skupine Ivana Molnar. Glazbu za predstavu skladao je Dean Premrl profesor u Glazbenoj školi, a scenografiju i kostimografiju osmislila je učiteljica jedne gradske škole Kornelija Šarić. U predstavi su korišteni i multimedijalni izvori te je tako dobila na atraktivnosti. Edukativnog je sadržaja, a poruka joj je važnost očuvanja prirode. 

Tekst: Viktorija Majstorović, učiteljica


 [više]

Učenici trećeg razreda u posjetu Županiji

Autor: Mario Večerić, 7. 12. 2017. 12:10

U petak, 1. prosinca 2017. učenici 3. razreda naše škole posjetili su upravno središte Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića. Dobrodošlicu nam je prvo poželjela gospođa Jasna Abramović, pročelnica ureda župana, koja je učenike, kroz nekoliko prezentacija, upoznala s političkim uređenjem naše županije, gospodarskim granama, prirodnim, povijesnim i kulturnim ljepotama. Učenici su aktivno sudjelovali u razgovoru te pokazali zavidno, već unaprijed stečeno znanje. Uslijedio je susret sa županom Igorom Androvićem u njegovu uredu koji je protekao u vedrom i ugodnom ozračju. Vratili smo se u školu obogaćeni znanjem i puni dojmova. Zahvaljujemo predstojnici ureda župana i županu koji su nas rado primili i lijepo ugostitli.

Tekst: Viktorija Majstorović


 [više]

Izazovi sigurnosti djece na internetu – predavanje i rasprava

Autor: Mario Večerić, 6. 12. 2017. 12:51

U utorak, 5. prosinca u Katoličkoj osnovnoj školi u Virovitici održano je predavanje na temu „Izazovi sigurnosti djece na Internetu“. Gosti predavači bili su Tomislav Ramljak, ravnatelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek te Boris Radanović, koordinator za podršku i informiranje Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek. Predavanje je bilo namijenjeno za roditelje prvog, drugog i trećeg razreda te za sve djelatnike Škole. 


 [više]

Stjecati prijatelje kroz glazbu

Autor: Mario Večerić, 29. 11. 2017. 11:12

Ove godine započeli smo suradnju s Centrom za odgoj i obrazovanje u Virovitici. Projekt je zamišljen kao druženje s vršnjacima na kojima će učenici stjecati nova prijateljstva, učiti o različitostima u komunikaciji i izražavanju. Prvo druženje dogodilo se u petak 24. studenog 2017. godine. Učenici 2. razreda ugostili su prijatelje iz 3.razreda Centra za odgoj i obrazovanje: Jakova, Mihaela, Marka i Ivanu u pratnji njihove razrednice Stanislave Đurčević. Prva radionica bila je posvećena glazbi. Učenici su zajedno pjevali, plesali i izrađivali šuškalice. Najzanimljivije je bilo pokazivati riječi pjesme na znakovnom jeziku. Na kraju smo zasvirali na udaraljkama koje smo izradili. Radosni zbog sklopljenih novih prijateljstava, nestrpljivo čekamo iduće druženje. 


 [više]

Posjet Gradskoj knjižnici i čitaonici

Autor: Mario Večerić, 20. 11. 2017. 10:45

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenog 2017. godine, učenici 3. razreda Katoličke osnovne škole u Virovitici posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu u Virovitici. Djelatnica knjižnice i voditeljica dramske skupine, Ivana Molnar, za učenike je pripremila radionicu dramatizacije književnog teksta, slikovnice, Ježeva kućica B. Ćopića. Učenicima je prvo pročitala priču, a zatim su je djeca/glumci dramske skupine izveli kao igrokaz. U dramatizaciji su koristili dva načina scenografije te kostimiranja glumaca.


 [više]

Dani zdrave prehrane - dani jabuka

Autor: Mario Večerić, 24. 10. 2017. 13:42

Ove godine prvašići su zajedno sa svojom učiteljicom Melanijom Botić Matić obilježili projektni tjedan „Dani zdrave prehrane-dani jabuka“. Kroz cijeli tjedan učenici su imali razne zadatke. Donosili su jabuke, saznali vrstu, način na koji je uzgojena, smislili poslovice o jabukama, te pomoću roditelja napisali recepte o jabukama, na temelju kojih je nastala razredna knjiga. Naša vrijedna kuharica pripremila nam je puno „jabučastih“ poslastica (štrudle, čips, pečene i karamelizirane jabuke, dekoracije od jabuka). Nakon svih ispunjenih zadataka, učenici su dobili prigodne diplomice. Na kraju tjedna imali smo kratku razrednu priredbu, kojoj su prisustvovali učenici 2. i 3. razreda. Čuli smo recitacije o jabukama, imali ples s jabukama, te se počastili finim „jabučastim“ poslasticama koje su nam pripremile vrijedne mame.


 [više]

U posjetu gradskoj knjižnici i čitaonici

Autor: Mario Večerić, 24. 10. 2017. 13:31

Povodom obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige i u suradnji Katoličke osnovne škole i dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, u srijedu 18. listopada 2017. učenici drugog razreda u pratnji učiteljice Mirte Šarić i knjižničarke Alene Gladović, posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Virovitica kako bi sudjelovali na radionici pod nazivom: Jež i životinje koje spavaju zimski san kroz dječja enciklopedijska izdanja. Kako je tema ovogodišnje manifestacije Mjesec hrvatske knjige posvećena upravo enciklopedistici, o enciklopedijama je učenicima govorila voditeljica dječjeg odjela Mirjana Kotromanović. Nakon uvodnog dijela, knjižničarka Ivana Molnar započela je kreativnu radionicu izrade ježeva. Učenici su naučili izrađivati ježeve od različitih materijala, a najzanimljiviji materijal bile su im stare knjige od kojih su izradili ježeve i ponijeli ih kući. 


 [više]

Dan zahvalnosti za kruh i plodove zemlje

Autor: Mario Večerić, 19. 10. 2017. 09:55

Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. Stoga smo u ponedjeljak 16. listopada, u prostorima naše škole, održali proslavu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. 


 [više]

Moj prijatelj u Beninu

Autor: Mario Večerić, 4. 10. 2017. 16:23

U srijedu, 4. listopada 2017. našu su školu pohodile časne sestre iz Benina reda Čudotvorne medaljice. Sestre Oye ye mi Marie Reine i Tikry Tustine dolaze iz Afričke zemlje Benin, a trenutno su na redovničkoj službi u Strmcu kod Nove Gradiške. Naša škola je od samih početaka uključena u projekt „Moj prijatelj u Beninu“. Cilj projekta je da svaki razred skupi za jedno dijete u Beninu novčani prilog kako redovno moglo pohađati školi i obrazovati se. To je ujedno bio i razlog dolaska sestri misionarki u našu školu. Učenici drugog i trećeg razreda za svoje prijatelje u Beninu predali su dar kojega su sakupili te isto tako čestitku pozdrava za svoje prijatelje u Beninu. Sestre misionarke predstavile su nam svoju zemlju i život u njoj ponajprije onih najmanjih te su otpjevale nekoliko tradicionalnih Afričkih crkvenih pjesama. Potom su im naši učenici zahvalili pjesmama i recitacijama i postavili im nekoliko pitanja na koje su sestre rado odgovorile.


 [više]

Europski dan jezika

Autor: Mario Večerić, 26. 9. 2017. 15:15

"Kad je napokon došao dan Pedesetnice, svi su bili zajedno na istome mjestu. I eto iznenada šuma s neba, kao kad se digne silan vjetar. Ispuni svu kuću u kojoj su bili. I pokažu im se kao neki ognjeni razdijeljeni jezici te siđe po jedan na svakoga od njih. Svi se napuniše Duha Svetoga i počeše govoriti drugim jezicima, kako im već Duh davaše zboriti."

Potaknuti biblijski tekstom iz Djela Apostolskih, učenici 2.razreda Katoličke osnovne škole u Virovitici su pokušali naučiti pozdrave najrasprostranjenijih jezika Europe. Bio je to projekt povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26.rujna. Učiteljica engleskog jezika Martina Dudjak, uz pomoć učiteljice u produženom boravku Mirte Šarić, je održala radionicu europskih jezika. Učenici su upoznali zastave europskih zemalja, njihov naziv na engleskom jeziku i pozdrave različitih europskih država. Za kraj su to sve naučeno objedinili u prigodan plakat i naučili da je najljepši jezik, jezik srca.

Tekst: Mirta Šarić i Martina Dudjak, učiteljice


 [više]

Međunarodni dan mira

Autor: Mario Večerić, 26. 9. 2017. 15:08

U četvrtak, 21. rujna, u našoj smo školi obilježili Međunarodni dan mira. Učenici 1. i 2. razreda su s učiteljicama Mirtom i Mirelom u produženom boravku, raznim aktivnostima, obilježili taj dan. Tijekom radionice razgovarali su o strahotama kroz koje prolaze ratom zahvaćene zemlje. Razgovarali su i o tome kako dan mogu provesti u mirnom i ugodnom okružju te su na velikom plakatu izradili golubicu u koju su učenici 2. razreda ispisali svoje poruke mira. Učenici 1. razreda su ocrtali te izrezali obrise svojih ruku u koje su potom nacrtali poruke ljudima - kako se trebaju ponašati ako žele očuvati mir i ljubav u svijetu. Svi zajedno, naučili su pjevati pjesmu „To je mir“, za koju su osmislili i prigodne pokrete. Na kraju radionice, sabrani u molitvi, molili smo našega Gospodina za više mira, ljubavi, razumijevanja i poštovanja među ljudima.

Tekst. Mirela marušić, učiteljica


 [više]

U posjetu školskoj knjižnici

Autor: Mario Večerić, 26. 9. 2017. 15:04

U ponedjeljak 18. rujna 2017. u 13.00 sati u produženom boravku, učenici prvih razreda Katoličke osnovne škole u Virovitici pod vodstvom učiteljice Mirele Marušić posjetili su školsku knjižnicu. Knjižničarka Alena Gladović srdačno je  dočekala učenike i upoznala ih s radom školske knjižnice. Učenici su sa zanimanjem postavljali knjižničarki pitanja na koja im je ona strpljivo odgovarala. Učenici su saznali što sve mogu posuditi u knjižnici, na koji vremenski period, kako treba čuvati knjige, kako se treba lijepo ponašati u knjižnici i svojim dolaskom i učlanjenjem, postali su ponosni članovi školske knjižnice. 

Tekst: Alena Gladović, knjižničarka


 [više]

Zaziv Duha Svetoga za početak Školske godine

Autor: Mario Večerić, 14. 9. 2017. 12:23

U četvrtak, 14. rujna 2017. kada Crkva slavi blagdan Uzvišenja svetoga križa u Virovitičkoj crkvi sv. Roka okupili su se  učenici i djelatnici dviju Katoličkih škola kako bi novu školsku godinu započeli s Božjim blagoslovom. Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Ljubiša Krmar vjeroučitelj u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici, a koncelebrirali su Mario Večerić, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici i Ivan Certić, duhovnik Katoličke klasične gimnazije. Na euharistijskom slavlju sudjelovali su i roditelji učenika Katoličkih škola.


 [više]

Sigurniji na putu od kuće do škole

Autor: Mario Večerić, 6. 9. 2017. 15:57

U srijedu, 6.rujna 2017. godine naše su učenike posjetili djelatnici Hrvatske policije i Hrvatskog autokluba, koji su im već tradicionalno darovali žute kape, kabanice i slikovnice kako bi bili sigurniji na putu do škole. U kratkom susretu s učenicima ponovili su pravila ponašanja u prometu i dogovorili zajednički obilazak prometnica našega grada.


 [više]

Početak nove školske godine

Autor: Mario Večerić, 5. 9. 2017. 15:04

U ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine, treća po redu generacija učenika u Katoličkoj osnovnoj školi u Virovitici je po prvi puta sjela u školske klupe. Dvadeset i dvoje učenika i njihove roditelje na ulazu su dočekale njihove učiteljice Melania Botić Matić i Mirela Marušić zajedno s ravnateljem Mariom Večerićem. Prigodni program je započeo pjesmom učenika drugog razreda, a zatim je pozdrav nazočnima uputio ravnatelj Mario Večerić koji je pozdravio sve prisutne u ime osnivača Škole msgr. dr. Antuna Škvorčevića i zaželio dobrodošlicu svim novim učenicima prvog razreda i njihovim obiteljima naglasivši da danas kada unose svoj obiteljski identitet u školu postaju dio jedne velike obitelji Katoličke osnovne škole u Virovitici te im zahvalio za ljubav i žrtvu kojom će pratiti svoju djecu na osnovnoškolskom obrazovanju. Potom je ravnatelj predstavio učiteljice i djelatnike škole nakon čega je uslijedio kratki program učenika 2. razreda nakon kojega su prvašići zajedno sa svojim učiteljicama po prvi puta pošli u svoju učionicu i sjeli u klupe gdje su ih dočekali prigodni darovi.


 [više]

Izlet u Požegu

Autor: Mario Večerić, 14. 6. 2017. 13:40

U utorak, 13. lipnja 2017. učenici prvog i drugog razreda naše škole pohodili su grad Požegu, sjedište Požeške biskupije. U pratnji sa svojim učiteljicama posjetili su učenike prvog i drugog razreda Katoličke osnovne škole u Požegi. Nakon zajedničkog druženja u kojem su stečena nova prijateljstva učenici su posjetili Katedralu sv. Terezije Avilske i kapelicu sv. Ivana Pavla II. u kripti katedrale. Uslijedila je potom šetnja gradom do crkve sv. Lovre i Biskupijskog ordinarijata. Nakon zajedničkog ručka u Katoličkoj OŠ u Požegi, puni dojmova učenici su se vratili svojim obiteljima.


 [više]

Posjet Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju

Autor: Mario Večerić, 7. 6. 2017. 13:11

U utorak 6. lipnja 2017. učenici 1. razreda Katoličke osnovne škole u Virovitici u pratnji učiteljica Violete Drvenkar i Melanie Botić Matić, posjetili su Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica. U sklopu Dana otvorenih vrata, sudjelovali su na radionicama Eko-škole i Učeničke zadruge „Mali Mikeši“. U školi ih je dočekala i pozdravila ravnateljica Margarita Kovačević sa svojim djelatnicima. Ravnateljica ih je upoznala s radom škole, učiteljima i stručnim suradnicima. U obilasku škole, učenicima se najviše svidjela školska igraonica, prostorija s raznim igračkama i rekvizitima za djecu. Nakon obilaska škole, učenici su se pridružili zanimljivim radionicama na kojima su pokazali svoju kreativnost. Izrađivali su zmajeve od papira, te sudjelovali u aktivnostima s povezom i prelazili određene prepreke. Pri povratku u školu, zahvalili su se ravnateljici i djelatnicima te ih pozvali u našu školu.

Tekst: Melania Botić Matić, učiteljica


 [više]

Književnica Željka Horvat Vukelja u našoj školi

Autor: Mario Večerić, 7. 6. 2017. 13:02

U ponedjeljak, 5.6.2017. godine ugostili smo dragu gošću i sjajnu dječju književnicu, Željku Horvat Vukelja. Specijalnost su joj pričokazi: nova književno-scenska forma – kombinacija priče i kratkog igrokaza u kojem, uz autoricu, sudjeluju i gledatelji. Došla je u pratnji svoje nadaleko poznate ljubičaste torbe Ljubice Torbić.  Učenici prvog i drugog razreda uživali su u njezinim pričama u kojima su i aktivno sudjelovali. Ne samo da su je slušali, nego su i svirali, glumili, odgovarali na njezina pitanja, pomagali joj… Njezine male zanimljive priče izazvale su veliko oduševljenje kod djece. Kroz njih su djeca naučila kako biti uporan i hrabar te kako pobijediti strahove. Obogatila je dječji svijet novim pričama i pustolovinama.

Tekst: Violeta Drvenkar, učiteljica


 [više]

Završna priredba učenika Katoličke osnovne škole u Virovitici

Autor: Mario Večerić, 24. 5. 2017. 13:49

U utorak, 23. svibnja učenici Katoličke osnovne škole u Virovitici održali su u Gradskom kazalištu Virovitica završnu priredbu prigodom kraja nastavne godine. Program se sastojao od glazbenih, recitatorskih, scenskih i plesnih prikaza koje su učenici pripremili pod vodstvom svojih učiteljica. Po prvi puta na priredbi se predstavio dječji pjevački zbor naše škole, a kao vrhunac programa nastupio je pjevački zbor roditelja i djelatnika škole s dvije pjesme.


 [više]

Majčin dan u našoj školi

Autor: Mario Večerić, 18. 5. 2017. 11:00

Štovanje Isusove Majke Marije proširilo se u kršćanstvu kao znak da je Crkva ne samo zajednica Isusovih sljedbenika nego da je životno povezana kao velika obitelj. Majka u obitelji ima nezamjenjivu ulogu, ona znači život koji ne ovisi o ideologiji ni o dobroti i svijesti svakoga djeteta. Pripadati toj Crkvi je kao pripadati obitelji, živjeti njezinim životom, hraniti se za njezinim stolom, sudjelovati u zajedničkim pothvatima – ali ne kao zaposlenici, nego kao članovi obitelji.


 [više]

Kreativna radionica: "Igra, konac, broš"

Autor: Mario Večerić, 18. 5. 2017. 10:50

Pripremajući se za Majčin dan, učenici drugog razreda sa svojom učiteljicom Viktorijom Majstorović, uhvatili su se igle, konca i tkanine kako bi majka izradili broševe. Izrađujući poklone razvijali su finu motoriku svojih prstiju, naučili da se stara tkanina može reciklirati i učiniti novim uporabnim predmetom uz malo mašte i rada, naučili šivati gumbe, te izradili poklone za svoje majke. Razmjenom prikupljenih materijala za rad te međusobnim pomaganjem u izradi broševa razvijali su i svoje suradničke i prijateljske vještine, te naučili da posebnu vrijednost imaju darovi izrađeni vlastitim rukama.
Tekst: Viktorija Majstorović, učiteljica


 [više]

Edukativna igraonica: "Djeca u prometu"

Autor: Mario Večerić, 18. 5. 2017. 10:33

U sklopu projekta ˝Djeca u prometu˝, učenici drugog razreda naše škole u petak 12.svibnja realizirali su  edukativnu igraonicu koju su im omogućili roditelji te učiteljice Mirta Šarić i Viktorija Majstorović. Učenici su s roditeljima izradili prometne znakove koji se nalaze na njihovom putu od kuće do škole te naučili njihovo značenje. Na školskom su igralištu nacrtali prometnice i ustanove te postavili znakove na odgovarajuća mjesta na nacrtanim  prometnicama  obzirom na njihovo značenje. Cilj aktivnosti je bio praktično primijeniti stečena znanja o prometnim znakovima i prometnim pravilima. Učenici su igrajući se prometnih situacija razvijali vještinu sigurnog sudjelovanja u prometu, ponovili znanje prirode i društva, a boravkom na svježem zraku i kretanjem razvijali i svoje psiho – fizičke sposobnosti. 

Tekst: Viktorija Majstorović, učiteljica


 [više]

Higijenom do zdravlja

Autor: Mario Večerić, 27. 4. 2017. 12:26

Nastavno na radionicu koju je s učenicima prvog razreda u zajedništvu s učiteljicom Violetom, odradila Andrea Bobanac, profesorica biologije na kojoj su se učenici upoznali s bakterijama koje su prisutne na nečistim rukama u okviru teme Osobna čistoća i zdravlje, u prvom razredu ponovno je gostovao jedan od roditelja, majka učenika Lovre – Jelena Lulić, magistra farmacije(mr. pharm.).


 [više]

Ususret Uskrsu

Autor: Mario Večerić, 27. 4. 2017. 11:07

Ususret najvećem kršćanskom blagdanu, Uskrsu, u danima velikoga tjedna, naše su misli i osjećaji ispunjeni razmatranjem Kristove muke i smrti na križu, te radošću i nadom zbog Kristova Uskrsnuća. Dani prije blagdana u našoj su školi osobito lijepi i sadržajni. Tih dana do izražaja dolazi kreativnost naših učenika i učiteljica. Tako je bilo i danas. Osim već tradicionalnih aktivnosti poput bojanja pisanica i izrade čestitki za članove obitelji, ovoga smo puta razmijenili i darove koji su plod zajedništva, rada, truda i veselja. Učenici drugog razreda sa svojim su učiteljicama, Mirtom i Viktorijom pripremili dva kraća igrokaza kao poklon prvašima, a za uzvrat su dobili čestitke i ples koji su za drugaše, sa svojim učenicima,  pripremile učiteljice Violeta i Melania. Dan je završio potragom za čokoladnim pisanicama koje su učiteljice iz produženog boravka prethodno sakrile u skrovitim kutovima školskog dvorišta. 


 [više]

Mikro svijet u prvom razredu

Autor: Mario Večerić, 12. 4. 2017. 12:03

Na nastavi prirode i društva učenike prvog razreda posjetila je majka učenika Natka, Andra Bobanac profesorica biologije koja je vodila radionicu „Mikro svijet“. U okviru teme Osobna čistoća i Zdravlje na nastavi prirode i društva učenici su imali priliku upoznati mikroskop, njegovu primjenu, mikroskopski pribor te vidjeti svijet mikroorganizama. Mikroskopiranjem učenici su spoznali mikroorganizme koji su prisutni na nečistim rukama i mikroorganizme u usnoj šupljini nakon obroka. Radionica je ispunila odgojno obrazovni cilj. Učenici su uočili važnost održavanja higijene ruku i redovitog pranja zubi.


 [više]

Posjet učenika Gradskoj knjižnici

Autor: Mario Večerić, 30. 3. 2017. 11:04

U utorak 28. ožujka 2017. učenici 1. razreda Katoličke osnovne škole u Virovitici u pratnji vjeroučitelja Marjana Ostrogonca i knjižničarke Alene Gladović, u sklopu produženog boravka, posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu u Virovitici. 

 


 [više]

Državni smotra LiDraNo 2017.: "Kako me zovu!"

Autor: Mario Večerić, 30. 3. 2017. 10:50

Učenica drugog razreda, Nea Treščec,  sudjelovala je na državnoj smotri LiDraNo u Primoštenu od 20. do 22. ožujka ove godine i na najljepši mogući način promovirala našu školu i uspješan rad naše dramsko – recitatorske skupine. Učenica je izvela monolog Sanje Pilić ˝Kako me zovu˝ pod mentorskim vodstvom učiteljice Viktorije Majstorović. 


 [više]

Korizmena duhovna obnova

Autor: Mario Večerić, 24. 3. 2017. 16:09

U prostorima Katoličke osnovne škole u Virovitici u srijedu, 22. ožujka održana je korizmena duhovna obnova za roditelje učenika i djelatnike Katoličke osnovne škole u Virovitici. Susret je započeo pozdravom ravnatelja osnovne škole Marija Večerića svim prisutnima i predstavljanjem voditelja duhovne obnove vlč. Pavla Filipovića, župnika iz Župe sv. Terezije Avilske u Suhopolju.


 [više]

Dan očeva i blagdan sv. Josipa

Autor: Mario Večerić, 21. 3. 2017. 14:25

Sveti Josip je u katoličkoj tradiciji zaštitnik očeva. On je bio Isusov poočim i skrbnik Svete obitelji. Stoga smo u našoj školi u petak, 17.ožujka 2017. obilježili ovaj blagdan. Kako bi naglasili važnost očinstva i njihove važne uloge u odgoju, djelatnici naše škole organizirali su radionice  koje su bile osmišljene kao igraonice, u kojima su djeca i očevi zajedno igrali igre povjerenja, toplo-hladno, pantomimu i slično. Posebno oduševljenje nastalo je kada su se očevi prihvatili pregača i mijesili kolače.


 [više]

"Djelo ljubavi"

Autor: Mario Večerić, 21. 3. 2017. 13:43

Minuloga tjedna učenici, roditelji i djelatnici naše škole prikupljali su prehrambene i druge namirnice koje su u srijedu, 21. ožujka s ravnateljem osnovne škole Mariom Večerićem, pedagoginjom Majom Ivanković te predstavnicima prvog i drugog razreda odnijeli u socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“. Tamo ih je dočekala gospođa Željka Grahovac, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa u Virovitici, s volonterima samoposluge koja se je obratila učenicima te zahvalila svima na sudjelovanju u ovoj akciji. Još jednom naši učenici pokazali su veliko srce i osviještenost za pomaganje potrebitima te se raduju idućoj humanitarnoj akciji i suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa u Virovitici. Ovim putem zahvaljujemo roditeljima, učenicima i djelatnicima škole koji su svojim sudjelovanjem omogućili ovu humanitarnu akciju.


 [više]

Papin dan u našoj školi

Autor: Mario Večerić, 14. 3. 2017. 12:07

U ponedjeljak. 13. ožujka 2017. u našoj školi obilježen je Papin dan! Proslavu Papina dana u Hrvatsku uveo je duhovni utemeljitelj Križarske organizacije bl. Ivan Merz. Papin dan pape Franje slavi se 13. ožujka jer je tog datuma izabran za Petrova nasljednika. Učiteljice razredne nastave zajedno su s vjeroučiteljem i  knjižničarkom organizirali integrirani dan u školi na temu Papa Franjo i njegova služba.


 [više]

Obrati se i vjeruj evanđelju

Autor: Mario Večerić, 1. 3. 2017. 11:42

Na Čistu srijedu – Pepelnicu, 1. ožujka učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Virovitici i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici sudjelovali su na euharistijskom slavlju u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici. Euharistijsko slavlje predvodio vlč. Mario Večerić ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici.


 [više]

Međunarodni dan materinskog jezika

Autor: Mario Večerić, 23. 2. 2017. 11:53

Međunarodni dan materinskoga jezika obilježava se svake godine 21. veljače od 2000. godine, s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinskog jezika, te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti.


 [više]

Valentinovo u školi

Autor: Mario Večerić, 14. 2. 2017. 13:06

Povodom obilježavanja Dana zaljubljenih, učenici Katoličke osnovne škole u Virovitici zajedno s učiteljicama iz produženog boravka Melanijom Botić Matić, Mirtom Šarić i knjižničarkom Alenom Gladović, organizirali su prigodnu radionicu. Tako su u produženom boravku  učenici su izrezivali srca u obliku nota. Ideja je bila iscrtati notno crtovlje na koje će biti ispisani stihovi Hvalospjeva ljubavi. 


 [više]

LiDraNo 2017.

Autor: Mario Večerić, 14. 2. 2017. 11:53

Učenica 2. razreda, Nea Treščec pod mentorskim vodstvom učiteljice Viktorije Majstorović sudjelovala je na županijskoj smotri "Lidrano 2017.". Predstavila se monologom Sanje Pilić "Kako me zovu". Nea je uspješno iterpretirala izabrani tekst te je predložena za državni lidrano. Čestitamo učenici Nei i učiteljici Viktoriji.


 

 [više]

Stoti dan škole

Autor: Mario Večerić, 14. 2. 2017. 11:33

U ponedjeljak, 13. veljače učenici prvog razreda proslavili su  sto dana škole, kao veliki učenici koji su sada "100 dana pametniji". Stoti dan škole , odnosno nastave, obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim zemljama. Cilj ovog projekta je okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj i lokalnoj razini, kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi. 


 

 [više]

Projekt "Vesela abeceda"

Autor: Mario Večerić, 14. 2. 2017. 11:01

Na samom kraju učenja, pisanja i čitanja tiskanih slova učenici upoznaju abecedu.  Vesela abeceda je razredni projekt prvog razreda koji je osmišljen kako bi učenici usvojili abecedu na drugačiji način.


 [više]

Sjednica Vijeća HBK za Katolički odgoj i obrazovanje

Autor: Mario Večerić, 28. 1. 2017. 22:28

U prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu pod predsjedanjem požeškog biskupa Antuna Škvorčevića 26. siječnja održana je sjednica Vijeća HBK za katolički odgoj i obrazovanje. Na sjednici su sudjelovali i predstojnici Biskupijskih ureda za katoličke škole i ravnatelji katoličkih škola. 


 

 [više]

Početak drugog polugodišta i blagoslov škole

Autor: Mario Večerić, 18. 1. 2017. 11:09

Prvog dana drugog polugodišta biskup Antun Škvorčević pohodio je 12. siječnja katoličke gimnazije i osnovne škole u Požegi i Virovitici, i ondje predvodio slavlje božićnog blagoslova. Na početku slavlja pozdravio je sve djelatnike i učenike škola na čelu s Ivicom Žuljevićem, predstojnikom Ureda za katoličke škole, i njihovim ravnateljima, poželjevši im sretnu novu 2017. godinu i blagoslovljen početak drugog polugodišta školske godine.


 [više]

Susret djelatnika katoličkih škola

Autor: Mario Večerić, 18. 1. 2017. 10:50

U Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi, 11. siječnja je održan susret svih djelatnika katoličkih škola Požeške biskupije i članova Katoličkog društva prosvjetnih djelatnika u Požeškoj biskupiji. Na susretu je bio nazočan i požeški biskup Antun Škvorčević. Program je započeo molitvom koju je predvodio Ivica Žuljević, predstojnik Biskupijskog ureda za katoličke škole, koji je nazočnima predstavio dnevni red.


 [više]

Božićna čestitka

Autor: Mario Večerić, 20. 12. 2016. 13:04

Dragi učenici i roditelji, dragi djelatnici Škole i svi koji pratite naš rad!

 

Prorok Izaija svečano je proglasio: „Evo, Djevica će začeti i roditi sina i nadjenut će mu se ime Emanul - s nama Bog!“ (Iz 7, 14) 

Ovo starozavjetno proročanstvo o dolasku Sina Božjega svoje ostvarenje započinje anđeoskim navještenjem Mariji, a kulminira u događaju Njegova rođenja. Djevica Marija u riječima anđela Gabrijela prepoznaje Božju poruku u cijelosti te odgovara riječima: „Neka mi bude!“ Ovim izgovorenim riječima Marija postaje nositeljica spasenja cijelome svijetu. Prihvaćajući Božju volju i mi, poput Marije, odgovaramo na Božji poziv istim riječima „Neka mi bude!“ te tako postajemo nositelji spasenja svima onima kojima smo povjereni, postajemo braća i sestre u vjeri.

 

Neka Vam je svima sretan i blagoslovljen Božić i Božjim blagoslovom ispunjena nova 2017. godina!

Mario Večerić, ravnatelj

 


 

 [više]

Božićna priredba naših učenika

Autor: Mario Večerić, 20. 12. 2016. 09:21

U prostorima Katoličke osnovne škole u Virovitici, 16. prosinca održana je Božićna priredba učenika prvog i drugog razreda. Uz roditelje i druge uzvanike bio je i požeški biskup Antun Škvorčević, te predstojnik ureda za katoličke škole u Požeškoj biskupiji Ivica Žuljević. 

 

 


 

 [više]

Upaljena je četvrta adventska svijeća

Autor: Mario Večerić, 20. 12. 2016. 08:28

Učenici naše škole u ponedjeljak su zajedno sa svojim učiteljicama i vjeroučiteljem upalili četvrtu adventsku svijeću. Četvrta svijeća označava budućnost kojoj težimo, vječni život kojeg se trudimo zadobiti dok na ovom svijetu živimo svoj život usmjereni ka nebu.

 

 


 

 [više]

Upaljena je treća adventska svijeća

Autor: Mario Večerić, 14. 12. 2016. 09:57

Treća adventska svijeća simbolizira radost. Svoju radost iščekivanja učenici su sa svojim učiteljicama i vjeroučiteljem iskazali molitvom i prigodnom pjesmom. Kristovu skorašnjem dolasku ovoga su se ponedjeljka radovali uz riječi Matejeva evanđelja: „Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze!“. Treći tjedan došašća u našoj Školi poziva nas na promišljanje o svetoj euharistiji. Poticaj je svima nama da redovno nedjeljom i blagdanima sudjelujemo na svetoj euharistiji. Blagujući Tijelo Kristovo hranimo svoju dušu i dobivamo snagu za naš kršćanski život.  S radošću i puninom vjere željno iščekujemo i posljednju adventsku nedjelju koja nas približuje rođenju Spasitelja.


 

 [više]

Duhovna obnova "Radost adventa"

Autor: Mario Večerić, 8. 12. 2016. 08:38

U srijedu, 7. prosinca u našoj školi održana je adventska duhovna obnova za djelatnike Katoličke osnovne škole i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici te roditelje naših učenika.

 

 


 

 [više]

Koncert mladih glazbenika u školi

Autor: Mario Večerić, 6. 12. 2016. 15:33

Naši učenici prvoga i drugoga razreda na blagdan svetoga Nikole dobili su pravi glazbeni poklon - koncert. Dvije skladbe W. A. Mozarta te Antonia Villlolda priredili su nam učenici Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ u Virovitici Sara Čuljak (flautistica koja pohađa 3. razred glazbene škole) i Matej Hajmaši (gitarist koji pohađa 4. razred glazbene škole). Talentirani mladi glazbenici svojim izvedbama toliko su oduševili naše osnovnoškolce pa su ih nagradili ogromnim pljeskom te priznali da bi i sami jednoga dana voljeli zasvirati neki glazbeni instrument.

Tekst: Marina Mađarević, knjižničar


 [više]

Sveti Nikola u našoj školi

Autor: Mario Večerić, 6. 12. 2016. 14:55

U ponedjeljak, 5.prosinca 2016., Katoličku osnovnu školu u Virovitici posjetio je sveti Nikola.

 

 

 

 


 

 [više]

Početak došašća u našoj školi

Autor: Mario Večerić, 29. 11. 2016. 12:53

Riječju Došašće prevodi se latinski liturgijski izraz adventus - dolazak. To su četiri liturgijska tjedna prije Božića u kojima se Crkva priprema za slavlje rođenja Krista dok istovremeno iščekuje njegov drugi dolazak. Došašće je vrijeme u crkvenoj godini kada se intenzivnije pripremamo za svetkovine Božića i Bogojavljenja. To je istodobno vrijeme očekivanja Kristova dolaska na kraju vremena – Sudnji dan. Vrijeme Došašća nije toliko obilježeno pokorom koliko radosnim i povjerljivim očekivanjem.


 

 [više]

Dan sjećanja na Vukovar

Autor: Mario Večerić, 18. 11. 2016. 13:15

Učenici prvoga i drugoga razreda 18. su studenoga sa svojim učiteljicama pohodili virovitičko gradsko groblje kako bi odali počast svim žrtvama Domovinskoga rata (prvenstveno svojim vršnjacima) koje su svoje živote izgubile prije točno 25 godina u Gradu heroju. Činom paljenja svijeća i molitvom naši učenici ukazali su nam na ono što mi odrasli često zaboravljamo - svi ljudi zaslužuju živjeti u miru.


 

 [više]

Međunarodni dan tolerancije

Autor: Mario Večerić, 18. 11. 2016. 11:37

Pojam tolerancija dolazi od grčke riječi tolerare, što znači podnositi. Ona podrazumijeva snošljivost i uvažavanje tuđih ideja, stavova i načina života. Biti tolerantan znači biti osviješten o različitosti u odnosu na nas same i prihvaćanje toga u svakodnevnom životu. Uz ovaj se pojam vežu i slični pojmovi kao što su stereotipi i predrasude.


 

 [više]

Sigurnost djece na internetu: "Pet za net"

Autor: Mario Večerić, 18. 11. 2016. 09:27

U Katoličkoj osnovnoj školi u Virovitici je 16. studenoga održana tribina za djelatnike i roditelje učenika naše škole. Zanimljiv projekt „Sigurnost djece na internetu“ nazočnima su predstavili učiteljica iz OŠ Mladost u Osijeku i voditeljica istoimenog projekta za spomenutu školu Zehra Delić te vjeroučitelj iz OŠ Mladost u Osijeku i član tima projekta Sigurnost djece na internetu: „Pet za net“ Petar Kopunović Legetin.


 

 [više]

Međunarodni dan štednje

Autor: Mario Večerić, 18. 11. 2016. 08:39

U petak 28.10 2016. učenici 2. razreda, povodom Dana štednje, posjetili su poslovnicu Zagrebačke banke u Virovitici. 

 

 

 

 


 

 [više]

Koprivko u posjeti Katoličkoj osnovnoj školi

Autor: Luka Balković, 25. 10. 2016. 12:48

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige ugostili smo autora dječjeg serijala slikovnica Koprivko. Tog srednjovjekovnog dječaka koji putuje Hrvatskom i susreće se sa znamenitostima i povijesti Lijepe naše oživio je koprivnički autor gospodin Branimir Dolenec. 

 


 [više]

Svjetski Dan kravate

Autor: Luka Balković, 18. 10. 2016. 18:33

Na današnji dan obilježava se hrvatski i svjetski Dan Kravate, kojeg su obilježili učenici sa učiteljima i stručnim suradnicima - pedagoginjom i knjižničarom. Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Istodobno, kravata je i simbol Europe, ali i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti. 
 


 [više]

Pekarska radionica

Autor: Luka Balković, 17. 10. 2016. 09:30

U tjednu zahvalnosti za plodove zemlje učenici prvog i drugog razreda s učiteljicama Mirtom Šarić i Melaniom Botić imali su priliku na dan biti pekari. Učiteljice u produženom borakvu osmislile su pekarsku radionicu u kojoj su učenici izrađivali od kruha i vode tijesto koje su oblikovali u peciva i kruščiće. 
Kako je bilo i koji je rezultat radionice pogledajte u galeriji....

 


 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Luka Balković, 13. 10. 2016. 10:41

U našoj školi je održana manifestacija pod nazivom Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U prostorima škole u srijedu, 12. listopada održan je prigodni program kojeg su pripremili učenici naše škole sa svojim učiteljicama iz produženog boravka Melanijom Botić i Mirtom Šarić.

 


 [više]

Završetak projekta Sveci naše crkve

Autor: Luka Balković, 11. 10. 2016. 09:04

U ponedjeljak, 10. listopada 2016., učenici drugog razreda su, u pratnji vjeroučitelja Marjana Ostrogonca, učiteljice Mirte Šarić i knjižničara Luke Balkovića, išli u posjet crkvi Sv. Roka u Virovitici. Vjeroučitelj Marjan Ostrogonac govorio je o svecima: Joakimu, Ljudevitu i Bonaventuri i na taj način završio lijepu priču u sklopu projekta Sveci naše crkve. 

 


 [više]

Anđeli čuvari

Autor: Luka Balković, 10. 10. 2016. 08:18

Učenici prvog i drugog razreda Katoličke osnovne škole u Virovitici obilježili su 4.10.2016. u ponedjeljak blagdan anđela čuvara. Uz pomoć učiteljica iz produžnog boravka Melanije Botić i Mirte Šarić te  vjeroučitelja Marjana Ostrogonca učenici su se upoznavali sa važnošću zaštite anđela čuvara. 

 


 [više]

Obilježavanje Međunarodnog Dana Mira u produženom boravku

Autor: Luka Balković, 22. 9. 2016. 08:22

U utorak, 21.9., učiteljice produženog boravka Melania Botić i Mirta Šarić, obilježile su s učenicima prvog i drugog razreda Međunarodni dan mira. 
Izrezivanjem golubica svatko je upisao svoje ime, a na kraju su pomoću tempera ostavili trag svog prsta na velikoj golubici. Potom su učenici drugog razreda pisali poruke za mir.  "Nenasije: stil politike za mir" naslov je Papine poruke povodom 50. Svjetskog dana mira.


 [više]

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine u našoj školi

Autor: Luka Balković, 15. 9. 2016. 08:44

U četvrtak, 15. rujna 2016. u prostorima Katoličke osnovne škole u Virovitici učenici dviju Katoličkih škola sudjelovali su na euharistijskom slavlju zaziva Duha svetoga na početku Školske godine. Misno slavlje predvodio je vlč. Ivan Certić, vjeroučitelj i duhovnik u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici u koncelebraciji s ravnateljem Katoličke osnovne škole u Virovitici vlč. Mariom Večerićem. 


 [više]

Sigurno na putu do škole

Autor: Luka Balković, 12. 9. 2016. 09:35

U srijedu, 7.rujna 2016. godine naše su učenike posjetili djelatnici hrvatske policije i Hrvatskog autokluba, koji su im već tradicionalno darovali žute kape i slikovnice kako bi bili sigurniji na putu do škole. 

 

 


 [više]

Počela nova školska godina

Autor: Luka Balković, 7. 9. 2016. 11:37

Dana 5. rujna 2016. godine, druga po redu generacija učenika u Katoličkoj osnovnoj školi u Virovitici je po prvi puta sjela u školske klupe. Dvadeset i dvoje učenika i njihove roditelje na ulazu su dočekale njihove učiteljice Violeta Drvenkar i Melania Botić zajedno s ravnateljem Mariom Večerićem. Prigodni program je započeo pjesmom učenika drugog razreda „Tko stvori visoke planine“, a zatim je pozdrav nazočnima uputio ravnatelj Mario Večerić te potom riječ predao požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću.


 [više]

Arhiva naših vijesti   
 OGLASNA PLOČA
Tražilica
RASPORED SATI

Kriteriji ocjenjivanja

Vremenici

 

 

Popis udžbenika

Priloženi dokumenti:
Popis radne biljeznice.pdf

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Facebook
Katoličke škole
Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 9. 2016.

Ukupno: 17880
CMS za škole logo
Katolička osnovna škola Virovitica / Trg Ljudevita Patačića 3, HR-33000 Virovitica / www.os-katolicka-vt.skole.hr / ured@os-katolicka-vt.skole.hr
preskoči na navigaciju