preskoči na sadržaj
Novosti

U Školi održano predavanje za roditelje i djelatnike

U petak, 30.travnja 2021. održano je prvo u nizu predavanja u okviru projekta Mjesec zdravlja u Katoličkoj osnovnoj školi. Roditelji naših učenika i djelatnici škole putem platforme ZOOM zajednički su slušali predavanje o tjelesnom zdravlju koje je pripremila i održala gospođa Helena Eškinja, majka učenika naše škole. Gospođa Eškinja prisutnima je kroz predavanje posvijestila osobnu odgovornost za zdravlje i dala smjernice za odgovorno ponašanje. Naglasila je da njegovanje obiteljskog zajedništva kroz kućanske poslove može postati životni stil koji je jedan od čimbenika zdravlja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 3. 5. 2021. 14:29

Mjesec zdravlja

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 28. 4. 2021. 18:47

Stručna formacija za učitelje

U petak, 09. travnja 2021. učitelji Katoličke osnovne škole sudjelovali su na predavanju pod nazivom Nošenje s nepoželjnim ponašanjima kod djece s teškoćama u razvoju koje je održala Stanislava Đurčević, prof. reh. Djelatnici su imali prilike upoznati se kako su nepoželjna ponašanja ona koja ometaju rad u grupi, usporavaju ili onemogućavaju usvajanje novih oblika ponašanja te mogu biti iritirajuća (za okolinu) ili opasna (za okolinu ili za dijete koje ga manifestira). Sva ponašanja su oblik komunikacije i mogu se mijenjati. Modifikacijom ponašanja možemo korigirati nepoželjna ponašnja na način da ih pojačavamo, gasimo i učimo nova prihvatljiva ponašanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 16. 4. 2021. 12:15

Isus je uskrsnuo, aleluja!

Dragi učenici i roditelji, djelatnici škole i svi koji nas pratite!

Isus je uskrsnuo, aleluja! Poput apostola budimo svjedoci i nositelji radosne vijesti Kristova uskrsnuća. Uskrsli Krist je naša jedina nada i sigurnost u vremenu u kojem živimo. Neka Vam srca budu u ovim radosnim danima prožeta ljubavlju i toplinom prema najbližima i ljudima u potrebi.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Mario Večerić, ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 5. 4. 2021. 15:28

Korizmena duhovna obnova

U srijedu, 24. ožujka 2021. u Katoličkoj osnovnoj školi u Virovitici održana je duhovna obnova za djelatnike Katoličke osnovne škole u Virovitici i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici. Predvodio ju je fra Bernard Barbarić, župnik Župe sv. Roka u Virovitici i gvardijan franjevačkog samostana u Virovitici, koji se potrudio svojim humorističnim umijećem približiti prisutnima Božji zahvat ljubavi prema čovjeku. Na početku duhovnik škole vlč. Ljubiša Krmar svima je zaželio dobrodošlicu te nas molitvom uveo u program duhovne obnove. Nakon pozdrava, fra Bernard je započeo nagovor u kojem je prisutnima posvijestio  kako u ovom užurbanom svijetu čovjek može izgubiti smjer jer je previše toga što mu odvlači pozornost. No, da bi izbjegli gubitak sebe u svakidašnjem životu uzor nam treba biti majka Terezija koja je uvijek nalazila smisao sebe i svog života u Isusu Kristu. Neizbježni suputnik na tom putu je upravo Riječ Božja koja nikada ne prestaje biti aktualna. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 25. 3. 2021. 09:53

Županijska smotra "LiDraNo 2021."

U srijedu, 17. ožujka naši učenici su sudjelovali na županijskoj razini smotre "LiDraNo 2021." Smotra se održala u Centru "Drago Britvić" u Pitomači, u organizaciji Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača. Lovro je (inspiriran prosinačkom tragedijom) napisao lirsku pjesmu "Muke petrinjske", Marko je intervjuirao književnika Jana Bolića, a Nea je u pojedinačnom dramskom izrazu postala čudesna Dorothy iz Oza. Učenici su lijepo predstavili našu školu, na ponos cijele škole, a posebno svoje mentorice Marine Mađarević.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 18. 3. 2021. 14:56

Županijsko natjecanje iz informatike

U srijedu, 3. ožujka  u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Virovitica održano je Županijsko natjecanje iz informatike. Iz naše škole natjecanju je pristupilo ukupno 8 učenika koji se natjecali u kategoriji Digitalne kompetencije te su ostvarili izvrsne rezultate. Iz 5.a razreda na županijsko natjecanje pristupilo je ukupno troje učenika te su postigli sljedeći rezultat: Karlo Klement peto mjesto, Gabrijel Radmanić šesto mjesto i Natko Bobanac deveto mjesto. Na županijsku razinu pristupilo je pet učenika 6. razreda koji su osvojili zavidne rezultate: Matko Celić prvo mjesto, Klara Karnik drugo mjesto, Antun Malčić peto mjesto, Hana Deskar šesto mjesto i Marko Eškinja deveto mjesto.Čestitamo učenicima i mentorici nastavnici informatike Martini Šalinger na trudu i izvrsnim rezultatima.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šalinger  datum: 16. 3. 2021. 09:50
» Arhiva naših vijesti    
 


Video prilozi


Raspored sati


Predbilježbe

Klikom na link preuzimate formular predbilježbe.

Klikom na sliku možete pročitati upute i obavijesti.


e-Dnevnik


Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Facebook

Katoličke škole

Informatika


Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 9. 2016.

Ukupno: 70965
preskoči na navigaciju