preskoči na sadržaj

Katolička osnovna škola Virovitica

Novosti

Sigurnost djece na internetu: "Pet za net"

Autor: Mario Večerić, 18. 11. 2016.

U Katoličkoj osnovnoj školi u Virovitici je 16. studenoga održana tribina za djelatnike i roditelje učenika naše škole. Zanimljiv projekt „Sigurnost djece na internetu“ nazočnima su predstavili učiteljica iz OŠ Mladost u Osijeku i voditeljica istoimenog projekta za spomenutu školu Zehra Delić te vjeroučitelj iz OŠ Mladost u Osijeku i član tima projekta Sigurnost djece na internetu: „Pet za net“ Petar Kopunović Legetin.


 

Na početku tribine ravnatelj Mario Večerić pozdravio je prisutne i predstavio predavače. Petar Kopunović Legetin zatim je kratko uveo u temu i problematiku upotrebe interneta u današnjem društvu, posebice među djecom. Voditeljica projekta Zehra Delić predstavila je projekt o sigurnosti djece na internetu, škole koje su u njemu sudjelovale te suradnike istoga. Cilj projekta je razviti i primijeniti dio školskoga kurikuluma o sigurnosti djece na internetu u sklopu Hrvatskoga klasifikacijskoga okvira. Specifični ciljevi ovoga projekta su razvoj školskoga kurikuluma temeljenog na ishodima učenja o području sigurnosti djece na internetu, poboljšanje obrazovne vještine i stručnosti učitelja za poučavanje usmjereno ka učenicima te podizanje razine svijesti učenika, roditelja i opće javnosti o pitanjima koja se odnose na dječju sigurnost online. U nastavku predavanja Kopunović Legetin prisutne je upoznao s internetskom stranicom „Pet za net“. Osim što je veoma korisna za učitelje jer nudi prigodne materijale za radionice o prihvatljivom i odgovornom korištenju interneta i mobilnih tehnologija, korisna je i za roditelje koji su, kako navodi Delić, djetetovi prvi učitelji te od malih nogu u svojoj djeci razvijaju svijest o pažljivom i odgovornom korištenju interneta i mobilnih tehnologija.

 

Tekst: Mario Večerić, ravnatelj

 
OGLASNA PLOČA
Tražilica
RASPORED SATI

Kriteriji ocjenjivanja

Vremenici

 

 

Popis udžbenika

Priloženi dokumenti:
Popis radne biljeznice.pdf

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Facebook
Katoličke škole
Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 9. 2016.

Ukupno: 16711
CMS za škole logo
Katolička osnovna škola Virovitica / Trg Ljudevita Patačića 3, HR-33000 Virovitica / www.os-katolicka-vt.skole.hr / ured@os-katolicka-vt.skole.hr
preskoči na navigaciju