2020-04-13 10:40:43

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Uputiše se onda Petar i onaj drugi učenik i dođoše na grob. Trčahu obojica zajedno, ali onaj drugi učenik prestignu Petra i stiže prvi na grob. Sagne se i opazi povoje gdje leže, ali ne uđe. Uto dođe i Šimun Petar koji je išao za njim i uđe u grob. Ugleda povoje gdje leže i ubrus koji bijaše na glavi Isusovoj, ali nije bio uz povoje, nego napose svijen na jednome mjestu. Tada uđe i onaj drugi učenik koji prvi stiže na grob i vidje i povjerova. (Iv 20, 3-8)

Dragi učenici, roditelji, djelatnici Škole, braćo i sestre!

     U Božićnoj noći prvi svjedoci Isusova rođenja pronalaze dijete Isusa gdje leži povijeno u jaslama. Na Uskrsno jutro prvi svjedoci njegova uskrsnuća pronalaze prazan grob i povoje gdje leže. Vidješe i povjerovaše, odlaze svojoj braći i svjedoče da je Isus uskrsnuo. Tišina koja je ovih dana bila prisutna dok je tijelo našeg Spasitelja ležalo u grobu, pomogla nam je da uđemo u svoje srce i upravo tu pronađemo Boga i njegovu prisutnost u nama.

     Ovih dana ta tišina je bila intenzivnija jer zbog izvanredne situacije u svijetu i domovini, ostanak u našim domovima jedina je sigurnost za nas same i naše bližnje. Prilika je to da u našim obiteljima obnovimo temeljne vrijednosti kućne Crkve - zajedničku obiteljsku molitvu, čitanje i razmatranje Svetog pisma. Tako ćemo u našim obiteljima dati mjesto Božjoj prisutnosti. Prihvaćajući Boga, obitelj postaje važnim mjestom svjedočanstva Radosne vijesti Isusova uskrsnuća.

     Neka Vas obasja svjetlost Kristova uskrsnuća i neka Vas osobito u ovim danima izolacije ispuni mirom, radošću i nadom.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Mario Večerić, ravnatelj


Katolička osnovna škola Virovitica